TOP

EFORIE COLORAT lansează un program de asistență destinat victimelor violenței bazate pe gen

Asociația Forumul Artelor Vizuale, inițiator al Festivalului Eforie Colorat, în parteneriat cu DP World în România, derulează programul “LOVE # ABUSE”, o campanie pentru conștientizarea violenței împotriva femeilor.

Lansată la finalul lunii mai, campania “LOVE # ABUSE” va fi derulată până în luna august 2023 și include o suită de evenimente care reunesc la malul mării experți în psihologie și asistență socială, activiști, diverse categorii de specialiști în comunicare și autorități. Invitații își întâlnesc publicul în grădina de vară sau în centrele educaționale din Eforie Sud și Techirghiol.

De-a lungul ultimelor două luni, un grup de 60 de elevi de la Liceul local Carmen Sylva a fost invitat la o serie de ateliere în care, într-un discurs adecvat vârstei lor, au inventariat concepte civice contemporane, pornind de la definițiile violenței împotriva femeilor și modalitățile prin care o identificăm, spre cunoștințe practice, cum ar fi cui ne adresăm dacă suntem victimele unui abuz sau cum intervenim dacă observăm astfel de cazuri. Profesioniști din domeniul drepturilor omului și experți afiliați centrelor de studiu dedicate violenței de gen adaugă informații prețioase acestor ateliere tematice. Într-o structură dinamică și interactivă, atelierele au devenit un cadru de experimentare, în care adolescenții, folosind materiale video non-explicite, au trecut în revistă diferitele situații de violență, încurajați să-și exprime, în mod argumentat, opinii.

În cadrul campaniei, DP World în România a găzduit o serie de workshop-uri cu teme diverse, de la violența în mediul business, la egalitatea de gen sau importanța sănătății mentale. Întâlnirile au fost coordonate de Monica Iuliana Popescu și Sava Nicu Ionel, terapeuți, doctori în științe psihologice.

Psiholog Monica Iuliana Popescu, în cadrul workshopurilor

Ateliere cu copiii victimelor violentei domestice

Post a Comment