TOP

Solistul de la Kaiser Chiefs a devenit profesor de artă pentru BBC

„Copiii au nevoie de Matisse în egală măsură cum au nevoie și de matematică”, a declarat Ricky Wilson solistul vocal de la Kaiser Chiefs care mai nou este și profesorul de artă al postului BBC.

Vedeta rock prezintă emisiunea: „Ricky Wilson’s Art Jam” (care a debutat pe 1 martie și este dedicată în special copiilor), unde își invită privitorii într-o incursiune în lumea muzeelor și galeriilor, dar îi și inițiază în crearea lucrărilor de artă.

Ricky care a fost și profesor la Leeds College of Art and Design afirmă că matematica și limba engleză sunt puse pe un piedestal, iar arta nu primește prea multă atenție din partea autorităților. „Sunt foarte dezamăgit de situația actuală… Noi ca și națiune avem o istorie puternică în domeniul artei, dar parcă pe nimeni nu mai interesează asta. Arta este foarte importantă! Este o mare responsabilitate să fiu profesorul de artă al postului național de televiziune și mă voi folosi de statutul meu pentru a promova cultura.”

Legat de cariera muzicală, Wilson speră să se întoarcă pe scenă în această vară după un an plin de frustrări datorat instabilității pieței de concerte.

 

Post a Comment