octombrie, 2024
𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗡𝗮𝗿𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝘀: 𝗔 𝗖𝗼𝗹𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗟𝗶𝘃𝗲𝗱 𝗠𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀
Event Details
𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗡𝗮𝗿𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝘀: 𝗔 𝗖𝗼𝗹𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗟𝗶𝘃𝗲𝗱 𝗠𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀Artiste/Artiști: Irina Botea Bucan, Irina Dumitrașcu Măgurean, Andrei Mateescu, Mălina Moncea, Sergiu SasCuratoare: Raluca Oancea
Event Details
𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗡𝗮𝗿𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝘀: 𝗔 𝗖𝗼𝗹𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗟𝗶𝘃𝗲𝗱 𝗠𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀
Artiste/Artiști: Irina Botea Bucan, Irina Dumitrașcu Măgurean, Andrei Mateescu, Mălina Moncea, Sergiu Sas
Curatoare: Raluca Oancea
Artiste/Artiști: Irina Botea Bucan, Irina Dumitrașcu Măgurean, Andrei Mateescu, Mălina Moncea, Sergiu Sas
Curatoare: Raluca Oancea
Vernisaj, marți 8 octombrie, 2024, 19:00
CAV Multimedia
Strada Biserica Enei 16, București
Strada Biserica Enei 16, București
Într-o eră a suprasaturării de imagini, amintiri, task-uri, contacte și prieteni virtuali, când telefoanele fac singure fotografii și puțini își mai bat capul cu deprinderea și stăpânirea unei tehnici, ne întrebăm cum și ce se mai poate păstra, ce rămâne din fluxul de culori, forme, lumini, sunete care trec cu repeziciune pe lângă noi.
Care mai este, în acest context, funcția unui artist? Care mai este rolul unor media definite inițial ca indexicale, precum fotografia și filmul? Ce legătură mai subzistă între actul fotografiei și cel al vederii, între fixarea imaginii pe un suport și mecanismele memoriei individuale sau colective? Ce se întâmplă cu momentele trăite atunci când sunt înregistrate pe peliculă, pe hârtie, ce se întâmplă cu ideile atunci când sunt secvențializate într-o diagramă sau brodate pe o pânză?
Căutând să răspundă acestor întrebări cât și celor ridicate de ascensiunea rețelelor neuronale și de cercetarea similarităților dintre modurile de învățare și creație ale umanului respectiv ale mașinii, artiștii, Irina Botea Bucan, Andrei Mateescu, Irina Dumitrașcu Măgurean, Mălina Moncea, Sergiu Sas, își asumă moduri de lucru experimentale cu media diverse – diapozitiv, polaroid, montaj video, diagrame animafilm transpose în broderie, obiecte găsite. Scopul lor este cel de a rescrie narative personale, a apropria și reinterpreta segmente din istoria recentă (încrederea în știință a epocii socialiste și modul performativ de prezentare diagramatică a filosofiei critice și a materialismului istoric, entuziasmul național generat de victoria Nadiei Comăneci la Olimpiadă, multiplele fațete ale „Revoluției” din 1989 deconspirate de Videogramele lui Harun Farocki și Andrei Ujica).
Expoziția face parte din proiectul „INTERVAL Nodes – Portable Borders”, care completează programul inițiat în 2022 de asociația Slow-Sync PH la spațiul CAV Multimedia. Programul este dedicat dezvoltării unor noduri de rețea între spații artistice de tip „artist-run” din Haga, București, Cluj, Timișoara și Iași, și explorează modalitățile prin care aceste spații reușesc să supraviețuiască în scena artistică actuală.
________________________
Parteneri: Revista ARTA, Photography INFLUX
________________________
Parteneri: Revista ARTA, Photography INFLUX
Graphic design: Andrei Mateescu
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
more
Time
octombrie 8(marți) 10:00am - 10:00am(GMT+02:00)
View in my time
Location
Strada Biserica Enei nr. 16, Bucharest, Romania
Other Events