TOP

"Aspecte ale periferiei Bucureștiului în perioada interbelică"

15sept(sept 15)10:0019nov(nov 19)18:00"Aspecte ale periferiei Bucureștiului în perioada interbelică"Palatul Șuțu

Event Details

Bucureştiul este un oraș care a crescut organic, un oraș deschis, primitor și care a cunoscut o permanentă extindere pe orizontală cu toate încercările de oprire a acestei expansiuni. Pentru a exemplifica această mobilitate a limitelor urbane pornim din secolul al XV-lea, când orașul era coagulat în jurul palatului domnesc, pentru ca, nu după mult timp, să crească până în zona actualei Universități, apoi, înaintând în timp, către debutul veacului al XIX-lea să ajungă în zona palatului regal, iar la finele aceluiași secol orașul să fie delimitat de o șosea periferică circulară pe un traseu care unea gările Nord, Obor, Filaret și Cotroceni.
𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂 𝗶̂𝗻 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝘀̦𝗶 𝘀𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝘂 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹 𝗴𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 „𝗔𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗳𝗲𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗶̂𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗯𝗲𝗹𝗶𝗰𝗮̆”, 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗹𝗮 𝘃𝗲𝗿𝗻𝗶𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗰𝗮̆𝗿𝗲𝗶𝗮 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝘁̦𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝘁̦𝗶 𝘃𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬, 𝗹𝗮 𝗣𝗮𝗹𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗦𝘂𝘁̦𝘂 (𝗕𝗱. 𝗜𝗼𝗻 𝗖. 𝗕𝗿𝗮̆𝘁𝗶𝗮𝗻𝘂, 𝗻𝗿 𝟮).
Expoziția pune în fața vizitatorilor aspecte ale periferiei bucureștene din perioada interbelică, atunci când orașul se afla în plină transformare edilitar urbanistică. Această transformare a început dinspre centru către periferie, cunoscând totuși tempouri diferite. Evoluția organică a orașului, în care periferia devine rapid zona centrală a fost modul prin care oraşul a crescut permanent.

more

Time

Septembrie 15 (Vineri) 10:00 - Noiembrie 19 (Duminică) 18:00(GMT+03:00) View in my time

Post a Comment