TOP

Ceau, Cinema! Ediția a 10-a

12iul4:254:25Ceau, Cinema! Ediția a 10-aTIMIȘOARA

Event Details

Festivalul Ceau, Cinema! sărbătoreşte ediţia a zecea într-un moment special – Timişoara este Capitală Europeană a Culturii. De aceea, în acest an, festivalul va celebra diversitatea şi frumuseţea cinematografiei europene de pe întreg cuprinsul continentului.
Festivalul se va deschide pe 12 iulie cu un cineconcert – proiecţia unei capodopere a cinematografiei mute norvegiene, acompaniată de o coloană sonoră creată şi interpretată live de muzicianul timişorean Petre Ionuţescu. Gala de deschidere va fi precedată de lansarea unei cărţi-album despre istoria festivalului.
Programul cuprinde mai multe secţiuni şi evenimente: Competiţia (dedicată filmelor regizate de cineaşti din ţări cu minorităţi tradiţionale în Banat), Focus Norvegia (o selecție de filme norvegiene prezentate în premieră la Timișoara, cu participarea unor cineaști norvegieni), Focus Spania (patru filme spaniole recente de succes, proiectate în Piaţa Traian), o secţiune dedicată documentarelor (Doc-minică), Proiecţii speciale (inclusiv cu premiere româneşti), Filme Bănăţene, Ceau, Junior! (filme şi ateliere pentru copii), un atelier de scenaristică, un masterclass, paneluri de discuţii cu invitaţi străini şi români, o expoziţie aniversară.
📍 Proiecţiile și evenimentele din cadrul celei de-a zecea ediții a Ceau, Cinema! au loc la Cinema Victoria, Grădina de Vară și Sala Capitol de la Filarmonica Banatul, Piața Traian, Faber și Casa Artelor.

more

Time

(Miercuri) 4:25 - 4:25(GMT+03:00) View in my time

Post a Comment