TOP

Lansarea ghidului/carții „Arta Monumentală Socialistă în România și Republica Moldova”

14nov13:0015:00Lansarea ghidului/carții „Arta Monumentală Socialistă în România și Republica Moldova”Institutul de Matematică al Academiei Române

Event Details

Asociația B.A.C.U. (Birou pentru Artă și Cercetare Urbană) are plăcerea de a vă invita la lansarea ghidului/carții „Arta Monumentală Socialistă în România și Republica Moldova”, co-finanțat de AFCN.
Proiectul editorial face parte din cercetarea aprofundată desfășurată pe parcursul anilor 2013-2023 pe teritoriul celor două țări, și nu numai, și din Programul „Socialist Modernism”, inițiate de B.A.C.U. în 2013 cu scopul protejării patrimoniului modernist construit în perioada 1955-1989/91. Demersul este axat pe revitalizarea și conservarea clădirilor și a formelor de artă din fostul bloc socialist (Europa Centrală, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală) incluzând România, Republica Moldova și alte regiuni.
În 2014 a fost iniţiat subprogramul „Soc Monumental Art” cu scopul identificării și protejării formelor de artă plastică integrate în arhitectura modernist-socialistă.

more

Time

(Marți) 13:00 - 15:00(GMT+02:00) View in my time

Location

Biblioteca Academiei Române

Calea Victoriei 125

Post a Comment