TOP

decembrie, 2024

LASER Talk // București

05dec18:0018:00LASER Talk // BucureștiSAC

Event Details

Vă invităm la primul LASER Talk din București, o seară în care arta și știința se întâlnesc pentru a iniția un dialog deschis și captivant. Sub egida rețelei internaționale Leonardo—renumită pentru explorarea inovatoare a intersecției dintre artă, știință și tehnologie—acest eveniment oferă un spațiu unic în care creativitatea și inovația coexistă și se potențează reciproc. Leonardo, cu o tradiție de peste 50 de ani, este o rețea recunoscută la nivel global pentru promovarea colaborărilor interdisciplinare, reunind profesioniști, cercetători și artiști din întreaga lume pentru a extinde/depăși granițele cunoașterii și culturii. LASER Talks, un program esențial al Leonardo, au cucerit deja publicul în marile orașe ale lumii, creând un mediu relaxat și stimulativ, unde oricine, de la experți la cei pur și simplu curioși, poate participa deschis la discuție.
Pornind de la impactul expoziției „Touch Nature”, ce a avut loc la /SAC @ Malmaison și /SAC @ Berthelot la București în perioada 30.04.2024 – 29.06.2024, explorând rolul artei în chestionarea crizei ecologice din ce în ce mai severe, LASER Talks în București: Natural | Artificial va explora granița tot mai estompată dintre natural și artificial, evidențiind modul în care arta și știința contemporană abordează simbioza tot mai profundă a umanului cu tehnologia. Evenimentul reunește personalități care redefinesc, prin creația lor, granița dintre natural și ceea ce este creat de om. Înțelegerea pe care o avem asupra naturii se transformă pe măsură ce tehnologia se integrează în sistemele biologice și de mediu, prin intermediul biotehnologiei și al tehnologiilor avansate din sănătate.
Discuția se va desfășura în limba engleză și va analiza interconexiunea tot mai profundă dintre natură și tehnologie, ridicând semne de întrebare cu privire la autenticitate, sustenabilitate și identitate. Pornind de la forme de viață reinventate la instrumente digitale transformatoare, vorbitorii vor reflecta asupra relației aflată în evoluție dintre natural și artificial, invitând publicul să imagineze un viitor în care cele două coexistă și se modelează reciproc.
Despre speakeri:
FLORIAMA CANDEA
Floriama Candea explorează relația dintre obiecte și percepție, creând identități vizuale hibride care provoacă percepția. Prin instalații interactive, sculptură și materiale bio, ea analizează rolul umanității în Antropocen. Lucrările ei stimulează înțelegerea pe care o avem asupra prezentului și a viitorului, deschizând porți către narațiuni alternative. Cofondatoare a Qolony, o organizație culturală din București, Candea promovează colaborarea între artiști și oameni de știință.
ANNA DUMITRIU
Anna Dumitriu este o artistă britanică renumită pe plan internațional, specializată în BioArt, sculptură și media digitală, ce explorează relația umanității cu bolile infecțioase, biologia sintetică și robotica. Lucrările ei au fost expuse în instituții precum Muzeul Premiului Nobel, ZKM și Muzeul MIT și fac parte din mai multe colecții, printre care cea a Science Museum London. A susținut prezentări la TATE Modern și la Universitatea Princeton și a fost președinta secțiunii de Știință și Arte a British Science Association în 2018.
Dumitriu este cercetătoare asociată la Universitatea din Hertfordshire și Waag și artist în rezidență la Universitatea Oxford și Agenția de Securitate Sanitară a Regatului Unit. Proiectele ei abordează subiecte diverse, de la inteligența artificială în sănătate la biomateriale sustenabile și tehnologia CRISPR. Arta ei provoacă publicul să regândească relația dintre știință, tehnologie și societate.
ALEX MAY
Alex May este un artist britanic ce abordează modul în care tehnologia modelează timpul, memoria și cultura. Folosind medii digitale precum realitatea virtuală, fotogrammetria și robotica, lucrările lui conectează arta, știința și tehnologia și au fost expuse la nivel global la evenimente precum Ars Electronica, HeK (Basel) și Eden Project. Speaker activ și lider de ateliere, May a susținut prezentări la UCLA și ISEA. Din 2011, este Cercetător Asociat la Universitatea din Hertfordshire, promovând creativitatea interdisciplinară. Arta lui provoacă publicul să regândească rolul tehnologiei în viața modernă.
Informații despre eveniment:
Program: 5 decembrie 2024, ora 18:00
Locație: /SAC @ MALMAISON, Atelierele Malmaison, etaj 2, Calea Plevnei 137C, București

more

Time

decembrie 5(joi) 6:00pm - 6:00pm(GMT+02:00)

View in my time

/SAC

Get Directions

Post a Comment