TOP

Performance WE ARE ALL OK de Ioana Marchidan

15sept20:0021:00Performance WE ARE ALL OK de Ioana MarchidanLinotip - Centru Independent Coregrafic

Event Details

Concept si coregrafie: Ioana Marchidan
Performer: Bouariu Andrei
Asistent Coregraf/Light Design: Arcadie Rusu
Muzica: Alexandru Suciu
Cercetare: Alexandra Zavelea
Texte: Naoki Higashida, Ana Dragu
Graphic Design: Ioana Petcu

WE ARE ALL OK este un performance în care coregrafa Ioana Marchidan creează cadrul de a reflecta și înțelege mai bine subiectul neurodiversitatii. Creierul persoanelor neurodivergente nu este greșit. Este diferit. Iar acest lucru poate fi foarte bun în ideea de a conștientiza diversitatea în toate formele ei.
Procesul de lucru s-a desfășurat în mai multe etape și a început din timp printr-o serie de întâlniri cu psihoterapeuți, vizitând centre din București pentru a înțelege în profunzime subiectul. Apoi a urmat o parte de cercetare în urma căreia am descoperit cea mai frumoasă carte scrisă de un copil autist.
O mare sursă de inspirație a venit de la Naoki Higashida care ne-a convins a două oară că neurodiversitatea este o resursă și nu un stigmat sau o problema. Performance-ul pune în discuție mai multe perspective ale neurodiversitatii și aici vorbim de TSA(tulburare din spectrul autism) prin care se abordeaza si tema de integrare sau sprijin la nivel social pe care statul il are în astfel de situații.

more

Time

(Vineri) 20:00 - 21:00(GMT+03:00) View in my time

Post a Comment