TOP

iunie, 2023

Purple Glow - Silviu Preda

30iun20:1023:10Purple Glow - Silviu PredaORNELLA FUSION GALLERY

Event Details

O nouă galerie de artă își deschide porțile în Timișoara, în anul Capitalei Culturale Europene, extrem de bogat în expoziții și evenimente artistice : Ornella Fusion Gallery, cu accent și interes în artele digitale – colaj digital, artă algoritmică și fractală, vectori, grafică pe calculator, pictură și desen fotografic, pictură și desen digital, fotografie, print 3D. Galeria are un program curatorial care își propune în primul rând promovarea și susținerea artiștilor români din zona artelor digitale, cu două spații distincte : unul dedicat expozițiilor temporare și un altul, cu o selecție de lucrări reprezentative aparținând artiștilor locali.
Vineri, 30 iunie, are loc vernisajul primei expoziții de artist : un solo show semnat de fotograful timișorean Silviu Preda, „Purple Glow“. Cu un titlu inspirat de versurile lui W.B. Yeats (“There midnight's all a glimmer, and noon a purple glow”/ « Când miezul nopții-i licărire, amiaza-strălucire violet»), dar mai ales de cercetările lui Preda legate de culoare în fotografie, expoziția include serii deja binecunoscute publicului, cu un istoric impresionant de expoziții naționale și internaționale (« Personal Impulses », „Horry“, „Diform“, « Radiography“), precum și lucrări și instalații recente, prezentate în formate și dimensiuni noi, între care seria «Purple Easter», expusă public în premieră.
Cu un interes marcant în analiza refracției și dispersiei culorilor, Preda folosește cercetările sale tehnice în construcția și afirmarea unui stil artistic propriu. Dincolo de propensiunea pentru imaginile vibrante, artistul s-a remarcat în ultimii ani prin compoziții baroce, cu personaje alegorice și accente de critică socială, ale căror elemente de scenografie sunt gândite și executate

more

Time

iunie 30(vineri) 8:10pm - 11:10pm(GMT+03:00)

View in my time

Location

Ornella Fusion Gallery

str. Gheorghe Lazăr nr.9, clădirea office 700

Other Events

Get Directions

Post a Comment