TOP

august, 2023

Vernisaj | „Horizon Free” | Sabina Elena Dragomir

18aug18:0020:00Vernisaj | „Horizon Free” | Sabina Elena DragomirMUZEUL DE ARTĂ BRAȘOV

Event Details

Muzeul de Artă Brașov vă invită vineri, 18 august 2023, începând cu ora 18.00, la vernisajul expoziției „Horizon Free” a artistei Sabina Elena Dragomir! Curatoriată de Walter Bonomi, Natalie Zangari și Andreea Pocol, expoziția poate fi vizitată în perioada 18 august – 24 septembrie 2023.
„Horizon Free” este un proiect care prezintă conceptul de frontieră, de spațiu personal sau „casă”, în relație cu principiul de nomadism. În operele artistei este încapsulat un raport intim între trăirile sau amintirile proprii și ipostazele reale ale vieții cotidiene. Tocmai din acest motiv, operele sale devin pentru public oglinzi care reflectă o memorie colectivă și stereotipuri diverse care se creează inevitabil în drumul vieții.
Sabina Elena Dragomir s-a născut în 1992 la Brașov, unde a urmat Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”, iar mai departe a ales să își continue studiile la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, în anul 2021 primind titlul de Doctor în Arte Vizuale cu Magna Cum Laude. De-a lungul procesului său de formare, artista a reușit să câștige diferite burse și premii, printre care se remarcă „Bursa Tinere Talente” oferită de Fundația Regală Margareta a României (2015, 2016). Ulterior a devenit la rândul său mentor pentru tinerii bursieri care accesează bursele Fundației. Excelează în domeniul său participând la numeroase expoziții naționale, dar mai ales internaționale (Roma, Atena, Madrid, Lisabona, Budapesta și altele), care i-au adus artistei multe reușite.
În prezent Sabina Elena Dragomir colaborează cu mai multe galerii de artă contemporană și instituții culturale. Amintim cele mai recente expoziții din seria „She Was Here” care s-au desfășurat în anul 2020 la București, Madrid și Lisabona, grație colaborării artistei cu Institutul Cultural Român și galerii de artă contemporană. În prezent, trăiește și își desfășoară activitatea profesională în Brescia, Italia.

more

Time

august 18(vineri) 6:00pm - 8:00pm(GMT+03:00)

View in my time

Location

Muzeul de Artă Brașov

Bulevardul Eroilor nr. 21

Other Events

Get Directions

Post a Comment