TOP

Expoziție Darie Dup la Galeria Strata

Strata Gallery

ALLreadymade este un joc de cuvinte care își are originea în termenul „readymade”, care, odată recontextualizat, capătă noi valori artistice și semnificații. Piesa centrală este „obiectul”. Artistul nu numai că reciclează, ci și investighează și descifrează scopul și semnificația obiectului. Arta sa nu este doar un manifest pentru a șterge linia dintre artă și viață, ci se concentrează pe căutarea ideii, a conceptului, dincolo de predictibilitatea aparențelor.

Oarecum paradoxal, încercând să evite imitarea „realului” sau a narațiunii prea evidente, el se întoarce înapoi în același loc prin infuzia concretului din lucrările sale. Interesul său pentru corpul uman trebuie văzut în același mod, fragmentele anatomice fiind descrise în diferite forme și circumstanțe în unele dintre lucrările sale – capete de păpușă fetișiste, urechi supradimensionate, degete arătătoare invective sau pseudo-kituri naive de membre și organe .

Fragmentarea ca atitudine și remixarea ca strategie sunt prezente în toate lucrările lui Dup, vechi și noi, bi-dimensionale sau sculpturale. Mai mult, există și culoarea, un element esențial în economia artistică a lui Darie Dup, aflată într-o stare de entuziasm în toate proiectele sale. ALLredymade prezintă cele mai importante lucrări și direcții de lucru abordate în ultimii ani de către artist, o selecție diversă, dar la fel de coerentă, a pieselor de sculptură, obiect, pictură, inprimare digitală sau instalație in situ. Încă o dată, găsim în efortul artistic al lui Darie Dup o puternică atingere personală, o abordare inteligentă și vizionară, o atitudine matură, cumva stabilită, dar întotdeauna surprinzătoare.

Post a Comment