TOP

Expoziția lui Răzvan Neagoe de la 2/3 Galeria

Răzvan Neagoe a dat startul rezidenței „O copie mecanica” la 2/3 galeria în data de 3 noiembrie 2022 pentru o perioada 9 zile.
Până pe 12 noiembrie artistul a transformat galeria în laborator fotografic deschis publicului, unde acțiunile acestuia au avut conotații performative. Razvan a lucrat şi a creat într-o cameră obscură, folosind galeria ca pe o camera de fotografiat şi simultan ca pe un atelier de creație.
Expoziția „O copie mecanică” își propune să chestioneze concepte legate de mecanizarea procesului fotografic, vrând să exploreze idei legate de unicitate, original și copie, cât și despre mistificările imaginii fotografice.
„Proiectul propune transformarea galeriei 2/3 într-o cameră obscură și realizarea unor lucrări în relație cu aceasta. Timp de 9 zile, artiștii sunt invitați să transforme galeria într-o producție artistică in stransa conecsiune cu practica individuala a fiecarui artist. Astfel 2/3 galeria este interesată mai degrabă de lucrările ce rezultă din limitările impuse de cadrul în sine cât și de direcțiile artistice ce se pot dezvolta din acest demers în ziua de astăzi, într-o societate contemporană hiperdigitalizată
În perioada 3 noiembrie – 4 decembrie 2022, 2/3 galeria organizează expoziția în rezidență „O copie mecanică” a cărei scop îl constituie conturarea unor practici artistice diferențiate și delimitarea unor procese de creație distincte realizate de către artiștii participanți.
Timp de patru săptămâni, galeria se va transforma într-o cameră fotografică și va funcționa, concomitent, ca o cameră obscură și instalație experiențială, ca spațiu expozițional și ca atelier de creație, artiștii în rezidență fiind invitați să realizeze lucrări si instalații fotografice in situ.
Răzvan Neagoe (n. 1974) este artist vizual român, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Genurile artistice în care se exprimă sunt: fotografia, pictura, obiectul, colajul, performance, instalația, landart și new media, dezvoltând proiecte cu tentă socială, de arhitectură dar și de recuperare a operelor clasice.

Post a Comment