TOP

A fost finalizată cea mai mare pictură murală din București

Intersecția dintre Bulevardul Mărășești și Dimitrie Cantemir este un nod urban care ilustreză istoria seculară a Bucureștiului prin detaliile urbanistice și arhitecturale care definesc acest cartier. Aflată în proximitatea centrului vechi, intersecția și împrejurimile intersecției rutiere marchează intrarea în Sectorul 4, pe traseul dinspre centru, prin pasajul Unirii către Parcul Tineretului.

Astăzi, o pictură murală acoperă suprafața marelui bloc care domină această intersecție.  „Grădina urbană” cum îi spune, Mircea Modreanu, artistul care semnează schița acestei lucrări, sau „Murala de la Budapesta”, după numele fostului restaurant care domina intersecția în perioada comunistă, este o pictură murală care acoperă aproape 2500 de metri pătrați.

Mircea Modreanu și Dumitru Gurjii sunt artiștii care au realizat aceasă lucrare care pare să întreacă prin dimensiunile sale alte picturi murale publice din România.

Datele impresionante care definesc această lucrare precum suprafața, numărul nuanțelor, cantitatea de vopsea folosită precum și faptul că a fost realizată efectiv de 2 oameni, Mircea și Dumitru, dar și vizibilitatea sa, au atras atenția publică. Lucrarea a facut obiectul mai multor apariții în presă, fapt care dă speranță celor doi autori că arta vizuală din România poate fi reintegrată mai mult în dezvoltarea estetică urbană din România.

Bucureștenii au dreptul la un oraș care să le ofere, printre altele, și un confort estetic. Pictura aplicată poate juca acest rol într-un oraș modern, îmbogățind experiența estetică a locuitorilor lui. La rândul lor, arhitecții și urbaniștii îi pot implica mai mult pe artiștii vizuali în proiectele lor.

Post a Comment