TOP

Cosmin Haiaș, Mălina Ionescu, Andreea Medar și Silvia Moldovan într-o expoziție la Viena

La 12-14 contemporary Gallery Viena, se va deschide în data de 1 martie, expoziția numită „Among the thorns of the desert. Our eyes full of dust”. În cadrul expoziției, realizate în colaborare cu META Spațiu, vor putea fi văzute lucrări ale unor artiștilor contemporani Josépha Blanchet, Cosmin Haiaș, Mălina Ionescu, Andreea Medar și Silvia Moldovan.

Expoziția curatoriată de Mirela Stoeac-Vlăduți va avea în centru ideea de spațiu al transformărilor, în care artistul poate explora realități multiple și complementare, printr-un fir creativ contemplativ și reflexiv. Cei cinci artiști abordeză teme precum relațiile dintre concepte cum sunt marginea și centrul, distrugerea și fertilitatea. Deșertul este locul care permite creativității să descuie noi perspective de a privi lumea contemporană, iar expoziția explorează acest spațiu și modul în care el poate stimula creația, în ciuda aparentei lipse de fertilitate.

„Expoziția își propune să invite vizitatorii la o revizuire a modurilor noastre obișnuite de a gândi despre margini și centru, civilizație și pustiu, despre pierderea unui vechi mod de viață. Pentru cei care locuiesc în afara granițelor deșertului sau într-un oraș mare, deșertul reprezintă o locație marcată de frică, pierdere, exil și gol – rezultatul distrugerii și decăderii. Dar cei care trăiesc cu adevărat în deșert, totuși, îmbrățișează acest mediu arid și văd trandafiri în spinii deșertului. Titlul expoziției este inspirat de o poezie scrisă de marele poet palestinian Jabra Ibrahim Jabra” – fragment din textul curatorial.

Dintre cei cinci artiști, patru lucrează în România, iar unul în Franța, lucrările lor fiind reunite de tema ofertantă a expoziției și de META Spațiu, organism dedicat artelor vizuale ce susține artiști din România și din Europa Centrală, contribuind la promovarea artei contemporane.

 

Post a Comment