TOP

Un tablou descoperit într-o pivniță din Capri ar putea fi un autentic Picasso, conform experților

Un tablou găsit într-o pivniță din Capri, Italia, ar putea fi o lucrare autentică a celebrului artist Pablo Picasso, conform unei echipe de experți. Pictura a fost descoperită în 1962 de Luigi Lo Rosso, un negustor de vechituri, care a adus pânza acasă în Pompei și a pus-o într-o ramă ieftină, fără să cunoască valoarea sa.

Tabloul îl înfățișează pe Picasso alături de una dintre partenerele sale romantice, fotografa franceză Dora Maar, iar semnătura artistului este vizibilă în colțul din stânga sus. Fiul lui Lo Rosso, Andrea, a făcut legătura cu Picasso după ce a citit o enciclopedie de artă și a cerut ajutorul unor experți, inclusiv detectivul de artă Maurizio Seracini. După ani de investigații, grafologul Cinzia Altieri a confirmat că semnătura este autentică.

Lucrarea este evaluată la 6 milioane de euro și se crede că a fost pictată între anii 1930 și 1936. Tabloul seamănă cu o altă lucrare a lui Picasso, Buste de femme (Dora Maar) (foto), realizată în 1938 și furată de pe un iaht saudit în 1999, dar recuperată 20 de ani mai târziu.

Deși Fundația Picasso din Málaga nu a recunoscut încă autenticitatea lucrării, președintele Fundației Arcadia, Luca Marcante, este convins că pictura din Capri este originală și plănuiește să prezinte dovezi suplimentare pentru a obține validarea oficială. În prezent, tabloul este păstrat într-un seif din Milano.

Post a Comment