TOP

Laser Trip : când lumina devine muzică

Peter Gate, amfitrionul acestui experiment, propune un proiect ambițios, anume acela de a transforma lumina laserului, în primă fază, într-un semnal, apoi în sunet și în cele din urmă în muzică!
Laser Trip este un proiect inovator de experimentare muzicală și spațială realizat în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației România.
Animația muzicală inspirată din acest proiect va fi difuzată în data de 19 februarie 2021 și va fi centrată în jurul simulării comportamentului sunetului și luminii în spațiu. Această animație muzicală este o perspectivă estetică la limita artei și științei realizată de artista vizuală Kay Starseeker. Coloana sonoră a acestei animații va fi redată într-un sistem de sunet 8D pentru o experiență audio deosebită.
“Este un proiect pe care l-am inițiat la începutul anului trecut, un proiect care, în principiu, urmărește transformarea energiei optice a luminii, a laserului în special, în energie acustică, respectiv ulterior în sunete și apoi în muzică.”
Prezentarea proiectului va avea loc în data de 19 februarie 2021 în cadrul unui eveniment online care va marca de fapt lansarea acestui album denumit “Laser Trip”.
Fondatorul The Deep Sound of Space, Peter Gate, este un muzician experimentalist, artist vizual și antropolog. A inițiat proiecte interdisciplinare inovatoare, de la reinterpretarea sunetelor ancestrale în muzică contemporană (The Deep Sound of Maramureș, 2015) și până la concerte care sunt adevărate experiențe senzoriale (4D Immersive Sound Experience).

 

Post a Comment