TOP

Ambasada Germaniei și Ambasada Spaniei au inaugurat o nouă pictură murală în București

În data de 14 iunie, Ambasada Germaniei și Ambasada Spaniei au dezvelit publicului o nouă pictură murală, pe bulevardul Dimitrie Cantemir, nr. 13, în București. Pictura este realizată de artiștii ce alcătuiesc colectivul Sweet Damage Crew.

Acțiunea poartă numele de „Artă pe clădiri – Dreptul la apă este un drept al omului” și reprezintă un sprijin al obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, prin artă publică. În anul 2013, Spania și Germania au susținut rezoluția Națiunilor Unite nr. 68/157 asupra dreptului de acces la apă și instalații sanitare, un drept uman care a fost preluat ca unul dintre drepturile fundamentale ale Națiunilor Unite. Germania și Spania promovează în întreaga lume măsuri care îmbunătățesc în mod durabil accesul la apă curată și instalații sanitare, iar prin această acțiune încearcă sporirea conștientizării faptului că apa trebuie folosită cu moderație.

„Secetele și valurile brutale de căldură arată clar că apa, în special apa potabilă, nu numai că este esenţa întregii vieți, dar, având în vedere schimbările climatice, devine deja un bun rar și originea conflictelor dintre vecini. Peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume nu au încă acces la apă potabilă curată, ceea ce are consecințe dramatice asupra sănătății, vieții și securității lor alimentare. De aceea trebuie să acționăm. În cadrul cooperării sale internaționale pentru dezvoltare, Germania sprijină numeroase proiecte și măsuri pentru îmbunătăţirea accesului la apă curată și instalații sanitare. Pictura celor de la Sweet Damage Crew are menirea de trage un semnal de alarmă și de a încuraja utilizarea apei într-un mod mai responsabil” – a declarat Ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer. 

„Obiectivul cu numărul 6 din noua Agendă 2030 pentru Dezoltare Durabilă este dedicat “garantării disponibilității și gestiunii durabile a apei și a instalațiilor sanitare pentru toți”. Acest obiectiv are o relevanță deosebită deoarece 10 din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă sunt legate în mod direct sau indirect de acesta. Spania își declară interesul deosebit față de acest subiect, sprijinind acțiuni precum Fondul de Cooperare pentru Apă și Canalizare din America Latină și Caraibe, sau “Strategia pentru Apă din Mediterana Occidentală”. Având în vedere faptul că o treime din populația mondială nu are acces la apă potabilă, este fundamental să ne amintim importanța de a situa apa și sanitația printre prioritățile din agenda noastră, prin acțiuni în cadrul cărora se întâlnesc cultura, arta urbană și conștientizarea publică, precum această minunată pictură murală realizată de către Sweet Damage Crew.” – a explicat Ambasadorul Spaniei, Manuel Larrotcha, despre inițiativă.

Post a Comment