• No products in the cart.
TOP

9 filme vor intra în competiția One World România

Ediția 14 a festivalului de film documentar și drepturile omului One World Romania va proiecta anul acesta 9 filme realizate de cineaști din toată lumea, care aduc în discuție, folosindu-se de un mediu artistic expresiv, complexitatea problemelor lumii contemporane. Filmele vor fi evaluate de către două seturi de jurați, unul format din profesioniști ai industriei filmului, iar altul din liceeni români din toată țara.
Patru dintre filmele care vor intra în competiție au ca subiect tema centrală a ediției de anul acesta, experiența feminină în drumul său către afirmarea meritată și în lupta sa contra abuzurilor în societățile patriarhale. Alte teme pe care le abordează direct documentarele selectate sunt marginalizarea, reintegrarea în societate și justiția, toate puse în lumină printr-o artă cinematografică studiată și expresivă, care are scopul de a aduce în atenția publică probleme actuale complexe. Premiului juriului internațional, în valoare de 1000 de euro, va fi acordat regizorului câștigător.
Festivalul de film One World Romania va avea loc anul acesta în două etape, fizic, între 21 și 30 mai, în diferite locații din București, și online, între 31 mai și 6 iunie.

Post a Comment