TOP

Un proiect online al Teatrului Național din Craiova are peste 500.000 de accesări

Hektomeron, proiectul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, adună online spectatori de pe tot globul. Proiectul a debutat pe data de 15 ianuarie 2021 și până în acest moment a avut peste 500.000 de accesări din întreaga lume. Oameni din Statele Unite, Mexic, India, Sri Lanka, Rusia, Europa și de pe continentul african intră online pentru a vedea spectacolele difuzate live de către echipa teatrului craiovean.

Hektomeron este un mesaj universal al speranței, prezentând cele 100 de povești ale Decameronului, scris de Giovanni Boccaccio, unul dintre cei mai importanți umaniști italieni din Evul Mediu. Dimensiunea globală a proiectului este dată și de artiștii implicați în realizarea lui. 100 de regizori din 100 de țări pun în scenă poveștile celebre, fiecare în modul său de a percepe lumea, în timpuri încercate, în care arta trebuie să ne apropie, chiar și virtual. Diversitatea estetică a spectacolelor realizate a fost observată de la primele difuzări, iar în fiecare zi, un alt episod este transmis în regim live din Sala „I.D. Sârbu” a teatrului craiovean. Toate cele 100 de episoade sunt jucate în limba română, de către actori ai teatrului gazdă „Marin Sorescu” din Craiova și subtitrate în limba engleză.
Proiectul se va sfârși în data de 24 aprilie, când va putea fi văzut live ultimul episod. Ulterior, toate cele 100 de povești vor putea fi văzute într-un maraton de 25 de ore de teatru, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Post a Comment