TOP

Teatrul Național din Craiova reia Naveta Culturală de la București

Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova a lansat anul trecut proiectul Naveta Culturală, prin care li se oferă potențialilor spectatori interesați din alte zone (deocamdată, doar din București), organizat, posibilitatea de a pleca într-o excursie cu autocarul până la Craiova. Pe lângă vizionarea piesei, programul presupune și tururi ghidate, dar și întâlniri și discuții cu actorii craioveni, iar în seara aceleiași zile spectatorii sunt aduși cu autocarul înapoi acasă. La scurtă vreme după lansare, însă, din cauza restricțiilor sanitare, proiectul a fost întrerupt.

Vestea bună este că proiectul se reia chiar de săptămâna aceasta, iar prima călătorie-spectacol se întâmplă sâmbăta, pe 21 august. Piesa, inspirată chiar de pandemie, este ,,Inimă și alte preparate din carne”, scrisă de Dan Coman și pusă în scenă de Radu Afrim. Plecarea se face din București, din fața Teatrului Național, la ora 12:30, cu întoarcere în același loc, după miezul nopții.

Potrivit autorului, ,,Inimă și alte preparate din carne este un spectacol ce vorbește despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne.

Post a Comment