TOP

Ziua cea mai lungă la Teatrul din Craiova

Ziua de 21 iunie, cea mai lungă zi din an, va fi marcată anul acesta de un eveniment cultural unic în România. Teatrul Național  „Marin Sorescu” din Craiova va găzdui cel mai lung spectacol de teatru din istorie, începând cu ora 19:00. HEKTOMERON este un proiect care a început în luna ianuarie, fiind inspirat din Decameronul lui Giovanni Boccaccio, una dintre cele mai valoroase opere literare medievale.
Timp de 100 de zile, tot atâtea spectacole au fost puse în scenă de către echipa teatrului și regizorii invitați, ele fiind transmise în regim live pe site-ul proiectului. Fiecare episod a fost transpunerea scenică a câte o nuvelă din Decameron. La cele 100 de spectacole transmise live și urmărite de spectatori din întreaga lume au contribuit cei 31 de actori din echipa teatrului din Craiova și 100 de regizori din tot atâtea țări. Statisticile au arătat că proiectul HEKTOMERON a avut spectatori care s-au contectat online din 160 de țări.
Astfel, în data de 21 iunie, Ziua Soarelui, cum i se mai spune solstițiului de vară, va avea loc maratonul celor 100 de piese. Inițiativa este unică în lume, iar publicul va putea urmări spectacolele online, cât și în sala teatrului din Craiova. Spectatorii din sală vor avea parte de o experiență inedită, de „spectacol al spectacolului”, deoarece vor avea ocazia să urmărească și modul în care spectacolul va fi transmis live.
Proiectul HEKTOMERON se va încheia marți, 22 iunie, la ora 20:30, cu un performance de Marius Manole, actor invitat din afara trupei teatrului, care va pune în scenă ultima piesă a Decameronului, în regia lui Radu Afrim.

Post a Comment