TOP

Filmul românesc „Mia își ratează răzbunarea” intră în curând în cinematografe

Pelicula românească „Mia își ratează răzbunarea” va intra în cinematografele din România începând cu data de 10 septembrie. Lungmetrajul este a doua producție a regizorului român Bogdan Theodor Olteanu, după filmul „Conversații cu o fată foarte înaltă”, apărut în 2018.

Avanpremiera filmului va avea loc ân data de 6 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de producție, alături de echipa peliculei, actori, regizor și producători.

Din distribuție fac parte actorii Ioana Bugarin, Maria Popistașu, Ana-Maria Guran, Carol Ionescu, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Mădălina Stoica, Ecaterina Lupu, Ștefania Cîrcu, Silvana Mihai.
Scenariul și regia filmului aparțin lui Bogdan Theodor Olteanu, imaginea este semnată de Ana Drăghici, montajul de Tudor D. Popescu, scenografia de Alexandra Panaite, costumele de Gabriela Pițurlea, muzica de Alex Bălă, iar sunetul de Dragoș Cătărău și Răzvan Ionescu. Producătorii filmului sunt Anamaria Antoci și Anda Ionescu.

Filmul spune povestea unei tinere actrițe care dorește să se răzbune pe fostul ei iubit, filmându-se cu un alt bărbat, sperând că asta îi va răni gelozia obsesivă pe care a manifestat-o în timpul relației.

„Un atuu incontestabil al filmului este galeria de actori care se perindă pe ecran. Sunt de vârste diferite, de la debutanţi (în lungmetraj) la consacraţi. Și sunt prezenți cu mai mult decât corpurile lor – parte dintre ideile și formulările din film le aparțin. Garantez că vă veţi mai întâlni cu toţi în anii care vin. Altfel, „Mia își ratează răzbunarea” e un film care nu cred că aduce cu vreun alt film (cel puțin românesc) și probabil există un soi de merit în asta.” – a declarat Bogdan Theodor Olteanu, scenarist și regizor.

„Mia își ratează răzbunarea” a avut premiera internațională în luna octombrie 2020, în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut o Mențiune specială a juriului.

Filmul este o producţie Tangaj Production, în co-producţie cu SUB25 și Papillon Film, realizată cu sprijinul MMS Communication România și Compania Municipală de Afișaj București și este distribuit de Domestic Film.

Post a Comment