TOP

Art Safari Airport, primul muzeu de artă în aeroportul Otopeni

Primăvara aceasta, Art Safari aduce primul muzeu de artă în aeroportul Otopeni, în colaborare cu Compania Națională Aeroporturi București. „Art Check-in” este prima expoziție care va putea fi văzută în zona de îmbarcare a Aeroportului Internațional Henri Coandă, între 30 martie-30 septembrie 2021.

Ideea s-a născut din dorința de a promova arta românească modernă și contemporană într-un spațiu internațional de trecere. Lucrările din prima expoziție „Art Check-in”, organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, provin din patrimoniul muzeului și din colecții private și reunesc câteva dintre cele mai cunoscute și iubite nume ale artei românești. Lucrări de Alexandru Ciucurencu, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, printre altele, vor reprezenta arta românească a secolului XX, în timp ce Felix Aftene, Irina Dragomir, Ana Ruxandra Ilfoveanu vor oferi călătorilor o viziune asupra artei contemporane din România.

„Art Safari Airport Museum este exemplul de parteneriat public-privat pe care mi-aș dori să îl văd aplicat cât mai des în sectorul cultural-creativ” a spus despre proiect Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Proiectul este o premieră pentru România și urmează modelul marilor aeroporturi din lume, Paris, San Francisco, Amsterdam, Istanbul, care au spații expoziționale în terminalele lor. Lucrările expuse în Art Safari Airport se vor schimba o dată la șase luni și vor aduce în atenția vizitatorilor lucrări ale artiștilor vizuali din România.

Post a Comment