TOP

Christie’s vinde prima operă de artă full digital

Casa de licitații Christie’s se pregătește să facă o mișcare istorică și anume să vândă prima operă de artă full digital pentru a-și extinde business-ul în piețele emergente ale criptomonedelor.

Proiectul cunoscut ca NFT (Non-Fungible Token) este creat de Beeple (né Mike Winkelmann), un grafic designer foarte popular cu peste 1.800.000 de urmăritori pe Instagram. Designerul are o arie de lucru foarte variată colaborând cu diverși artiști pop, dar și pentru Louis Vuitton și Nike. Reprezentanții Christie’s au declarat că nu a existat nicio altă opțiune când s-au gândit la acest produs considerându-l pe Beeple „un lider al comunității art digital”.

Lucrarea intitulată „Everydays: The First 5000 Days” (2021) este un colaj format din 5.000 de imagini care au fost create câte una pe zi pe parcursul a 13 ani începând din 2007. Deși majoritatea operelor de artă scoase la licitație au un preț estimativ cu care ar putea fi achiziționate, în cazul de față nu s-a făcut nici un fel de aproximare. Se știe doar că licitația va începe de la 100 de dolari și va avea loc în perioada 25 februarie – 11 martie.

 

Post a Comment