TOP

Muzeul pop-up de publicitate, Made in RO, la a patra ediție

Muzeul pop-up de publicitate Made in RO anunță desfășurarea celei de-a patra ediții. Proiectul a început în 2018, iar anul acesta se va desfășura sub formă de caravană expozițională care va vizita trei orașe din țară, Iași, Timișoara și Cluj.
Muzeul de publicitate propune publicului o întoarcere în timp, o călătorie nostalgică în ultimii 150 de ani de creație publicitară. Vizitatorii vor putea vedea afișe, panouri publicitare, anunțuri, reclame, materiale grafice, propagandă politică, reviste, ziare care au făcut istorie în domeniul publicității autohtone, prezentate într-o manieră accesibilă și plină de umor. Muzeul publicității recompune, de asemenea, la scară mică, parte din atmosfera vieții în diferite perioade istorice, antebelică, interbelică, comunistă și după 1990, construind cu obiecte din epocă, spații care să trezească amintirea alimentarelor, magazinelor de electrocasnice sau a camerelor din locuințele românilor.
Made in Ro, muzeul pop-up care reunește peste 2500 de exponate de epocă, a fost vizitat până acum de peste 35.000 de oameni și va spune în continuare povestea istoriei publicității românești, cum a apărut activitatea publicitară, precum și ce cumpărau și consumau românii acum 100 de ani. Proiectul face parte din demersul inițiat de Asociația Escu de a înființa un muzeu permanent dedicat creației publicitare și brandurilor românești.
Programul expozițional va fi: Palas Iași 19-27 mai, Iulius Town Timișoara 1-13 iunie și Iulius Mall Cluj Napoca 1-14 octombrie, iar intrarea este gratuită.

Post a Comment