TOP

New-York Historical Society va găzdui primul muzeu de istorie LGBTQ + din oraș

New York-ul va avea primul său muzeu dedicat istoriei și culturii LGBTQ + și va fi găzduit în interiorul celui mai vechi muzeu al orașului, New-York Historical Society, ca parte a unui plan major de expansiune.

Proiectul, plătit parțial printr-o subvenție de 35 de milioane de dolari venită de la biroul pentru afaceri culturale din New York, va extinde cu peste 6.500 de metri pătrați spațiul vechii instituții, iar Muzeul LGBTQ + va fi amplasat pe întreaga suprafață a etajului patru.

Președintele consiliului de administrație al viitorului muzeu american LGBTQ +, Richard Burns, a declarat pentru New York Times că proiectul este în lucru încă din 2017 și că a pornit de la ideea unui grup de activiști locali care au susținut și inițiat demersul.

„Am ajuns la momentul în care proiectul a atras atenția tuturor și este în plină desfășurare, un moment important pentru toată lumea, iar tot mai multe voci ne încurajează să sărbătorim acest moment și să-l considerăm o parte importantă a istoriei.”, a spus Burns.

Dacă lucrările vor merge conform planului, muzeul se va deschide în anul 2024.

Post a Comment