TOP

O carte de bucate scrisă de Andy Warhol va fi scoasă la licitație

O carte de bucate scrisă într-o notă amuzantă de către Andy Warhol și Suzie Frankfurt în anul 1959 și care s-a editat în doar 34 de exemplare va fi scoasă la licitație la sfârșitul acestei luni.

Warhol a creat acest produs pe care l-a numit „Wild Raspberries” înainte să devină celebru pentru iconicele sale lucrări cu sticle de Coca Cola și cutii de supă din 1962. Din acest motiv cartea nu a fost până în prezent în atenția publicului, foarte puțină lume știind de existența ei.

Cartea este o parodie la „haute cuisine”-ul acelor vremuri și cuprinde rețete ca “Omlete Greta Garbo” – pe care o poți mânca doar singură într-o cameră plină cu lumânări sau “Gefilte of Fighting Fish” – mod de preparare: se iau mai mulți pești și se pun să se lupte până nu mai rămân decât oasele din ei.

Artiștii au crezut că vor da lovitura cu acest produs și că vor vinde zeci de mii de copii. Numai că nicio editură nu s-a înghesuit să le publice munca, așa că puținele exemplare au ajuns să fie făcute cadou apropiaților și familiei.

Licitația va fi organizată de Casa Bonhams din New York și se estimează că „Wild Raspberries” se va vinde cu un preț între 30.000 și 50.000 de dolari.

 

Post a Comment