TOP

Restaurarea operei „Night Watch” a lui Rembrandt se face în fața publicului

În cel mai îndepărtat capăt al Gallery of Honour a Rijksmuseum, monumentala capodoperă a lui Rembrandt, „The Night Watch” (1642), stă închisă de 8 luni de zile într-o cameră gigantică de sticlă. În interior, un dispozitiv digital cunoscut sub numele de scaner de fluorescență cu raze X macro este poziționat în fața picturii deplasându-se pe întreaga sa suprafața cu viteza unui melc.

Petria Noble, head of paintings conservation Rijksmuseum, a explicat că mașina colectează date digitale cu privire la toate elementele de pigmenți pe care le poate detecta: fier în pigmenții de pământ, cupru în pigmenții albaștri și calciu în pigmenții negri.

Pentru a scana întreaga pictură, care are aproximativ 4 metri lățime și 3,5 metri înălțime, va dura teoretic 56 de zile. După aceea, muzeul va face fotografii de înaltă rezoluție în diferite tipuri de condiții de iluminare, cum ar fi infraroșu, ultraviolet și lumină greblată, producând în final 12.500 de imagini de înaltă rezoluție.

„Operațiunea Night Watch” așa cum este cunoscut proiectul de cercetare și restaurare și care a costat 3.000.000 de euro va dura practic câțiva ani deoarece lucrarea lui Rembrandt este punctul de atracție a muzeului și nu a putut fi scoasă din mediul public. Astfel întregul proces are loc în fața vizitatorilor.

Post a Comment