TOP

Picturi, desene și sculpturi realizate de Bob Dylan în expoziție la Miami

Una dintre cele mai mari expoziții din SUA dedicate lui Bob Dylan, intitulată „Bob Dylan: Retrospectrum”, titlu sugerat chiar de artist, s-a deschis săptămâna aceasta la Muzeul de Artă Patricia & Phillip Frost din Miami, și va putea fi vizitată până în data de 17 aprilie 2022.

Parcursul expozițional se extinde pe o perioadă de aproximativ 60 de ani din cariera artistului american și cuprinde aproape 200 de picturi, desene și sculpturi. Sunt incluse experiențe imersive și interactive ale muzicii și literaturii sale, arătând în acest fel contextul evoluției sale artistice. De asemenea, sunt expuse lucrări care nu au mai apărut până acum într-o altă expoziție, de exemplu noua serie de picturi intitulată „American Pastoral”.

Prin această retrospectivă se dorește ca publicul american să cunoască și această latură artistică a lui Dylan, să privească lucrările sale în sensul unei călătorii personale în care explorează diferite forme de expresie.

Expoziția a fost curatoriată de Shai Baitel, directorul artistic al Muzeului de Artă Modernă din Shangai, atât la premiera sa în 2019 din China, cât și la prezenta expoziție din Miami.

Chiar dacă expoziția din Miami nu o egalează, în ceea ce privește amploarea, pe cea deschisă în 2019 la Muzeul de Artă Modernă din Shanghai, pentru moment rămâne cea mai extinsă expoziție dedicată lui Bob Dylan din SUA.

Prima expoziție de artă plastică a lui Bob Dylan, „The Drawn Blank Series”, a avut loc în 2007, la Kunstsammlungen Chemnitz din Germania, urmată de alte expoziții la National Portrait Gallery din Londra, Palazzo Reale din Milano și Galeria Națională a Danemarcei din Copenhaga.

Post a Comment