TOP

S-a finalizat prima etapă de renovare a Muzeului de Artă din Philadelphia, proiect gândit de Frank Gehry

După 4 ani de muncă renovarea și extinderea Muzeului de Artă din Philadelphia întreprinsă de renumitul arhitect Frank Gehry a fost finalizată, iar o parte a muzeului a fost deschisă spre vizitare publicului larg.

Proiectat de Horace Trumbauer și Julian Abele în 1928, muzeul se află pe vârful unui deal, iar elementele care atrag atenția sunt coloanele sale ionice masive, care fac construcția să semene foarte mult cu un templu grecesc.

Deși Gehry este cunoscut pentru munca sa inovatoare care împinge limitele la maxim prin transformări extreme, de această dată el a lăsat în mare parte neatinsă fațada Beaux Arts, concentrându-și în schimb eforturile pe interiorul clădirii.

Gehry a schimbat complet interioriul instituției demolând un auditoriu care fusese introdus în clădire în 1959, înlocuindu-l cu Forumul Williams, un spațiu deschis, cu tavane înalte de peste 12 metri.

Următoarea fază a restaurării muzeului va avea loc după o nouă rundă de strângere de fonduri și va include o extindere de optzeci de mii de metri pătrați sub Terasa de Est a muzeului.

Renovarea va costa în total 233 milioane de dolari.

Post a Comment