TOP

Scheletul unui T-Rex, scos la licitație în Hong Kong

Pe 30 noiembrie anul acesta, Christie’s Hong Kong va scoate la licitație scheletul unui Tyrannosaurus Rex, o premieră pentru continentul asiatic. Prețul estimat este de 25 de milioane de dolari.

Botezat Shen (însemnând „divin” în chineză), scheletul este vechi de circa 66-68 milioane de ani, dinozaurul trăind în perioada Cretacicului. Shen măsoară aproape 5 metri în înălțime, 13 metri în lungime și cântărește 1400 de kilograme. Scheletul a fost dezgropat în Montana, fiind până acum cercetat de paleontologi. Cel mai probabil, se va vinde pentru între 15 și 25 de milioane de dolari, recordul de vânzare la o licitație fiind în prezent deținut de Stan, un schelet de T-Rex adjudecat pentru 32 de milioane de dolari la Christie’s New York.

Cumpărătorul lui Shen va primi în totalitate drepturile de proprietate asupra scheletului și drepturile comerciale pentru a-l împrumuta, dar va avea și permisiunea de a-i schimba numele. „Există o mare șansă să fie folosit în expunerile instituțiilor publice”, spune James Hyslop, șeful departamentului de știință și istorie naturală al Christie’s.

Post a Comment