TOP

Sculptura „Boy Holding a Shark” este considerată o monstruozitate de către locuitorii din Vancouver

Sculptura care a creat valuri în Vancouver, „Boy Holding a Shark”, a fost creată de artistul chinez Chen Wenling.

Opera care are aproximativ trei metri înălțime este situată pe o platformă înaltă de cinci metri și înfățișează un băiat cu o privire tulburată care ține în brațe un rechin care se topește. Potrivit Bienalei de la Vancouver (care este și organizația non-profit din spatele instalației) sculptura este menită să reflecte „tensiunea crescândă dintre oameni și ocean”.

Numai că proiectul nu a avut un impact pozitiv, comunitatea considerând sculptura o „monstruozitate” și chiar pornind o petiție on line ca ea să fie scoasă de pe domeniul public. Până în prezent 1.400 de oameni au semnat documentul, o parte dintre ei lăsând și comentarii agresive.

Chen Wenling a declarat: „Multe opere de artă nemuritoare din istoria omenirii nu sunt cele mai convenționale și au o estetică diferită față de forma clasică, lucru care aduce inevitabil unele controverse. Civilizația umană se dezvoltă și progresează pe fondul neînțelegerilor și controverselor constante. De exemplu, marile picturi impresioniste au fost foarte controversate în primii ani de la apariție. În timp, oamenii vor înțelege munca mea și o vor aprecia.”

Deocamdată autoritățile locale nu au luat nicio măsură.

Post a Comment