TOP

Decupaje spectaculoase în hârtie despre efectele schimbărilor climatice asupra coralilor

Schimbările climatice din ultima perioadă nu reprezintă un pericol numai pentru viețuitoarele marine, ci și pentru corali. Cercetările științifice au arătat faptul că temperaturile ridicate la nivelul apei și poluarea sunt responsabile pentru albirea coralilor, un proces prin care coralul își pierde culorile vibrante, ceea ce poate duce chiar și la moartea prematură a acestuia.

Coralul a devenit o inspirație pentru Rogan Brown încă de la începutul activității sale artistice. În acest sens, artistul a dorit ca prin seria sa denumită „Ghost Coral” și „Coral Garden” să aducă în atenție acest fenomen îngrijorător. Rogan Brown vrea ca inițiativa sa artistică să fie o metaforă vizuală accesibilă, care să comunice ceea ce se întâmplă sub ocean.

Ambele lucrări prezintă straturi de hârtie tăiate delicat în așa fel încât să redea formele unor corali viu colorați, dar și albi. „Ghost Coral” ne transmite într-adevăr faptul că este vorba despre un pericol. Compoziția circulară cu marginile albe și interiorul colorat ne indică faptul că albirea se apropie de partea sănătoasă a coralului.

„Coral Garden” conține un mesaj plin de speranță: „Coral Garden celebrează munca activiștilor pentru climă care lucrează pentru a reface recifele albite și deteriorate prin replantarea lor cu unele super sănătoase care sunt rezistente la temperaturile mari ale oceanului. Din păcate, doar o parte a acestor recife pot fi salvate astfel, dar oferă totuși o oarecare speranță”, a declarat artistul pe pagina sa de Instagram.

 

 

Post a Comment