TOP

GLO Creative Camp a făcut show cu Ioana Milculescu la Electric Castle 9

Ediția a 9-a Electric Castle s-a încheiat acum o lună, însă iubitorii de muzică și atmosferă de vară încă se încarcă cu energia acumulată pe timpul celor 4 zile de festival. Peste 200.000 de oameni au luat parte la cel mai important festival de muzică al verii, dansând pe ritmuri create de artiști diverși, veniți din toată lumea pe plaiurile transilvănene ale Bonțidei.
Unul dintre show-urile surpriză de anul acesta a fost “IOANA”, spectacol produs special pentru scena Electric Castle 9, ca debut solo al artistei Ioana Milculescu. Proiectul a fost produs de Bean MC, alături Ioana, după ce, anterior, artista a colaborat cu brigada Subcarpați pentru mai multe piese. Întreg show-ul a fost pregătit în cadrul glo Creative Camp by Electric Castle, un spațiu de creație creat de glo pentru a susține creația muzicală a scenei de artistice autohtone. Zeci de ore de inspirație, creativitate și schimb de energie s-au desfășurat în septembrie 2022, în singura tabără de creație muzicală din România, sesiuni de compoziție și improvizație coordonate de Bean MC și Afo, și au fost urmate de alte zeci de ore de înregistrări, rezultând în final într-o producție unică, perfectă pentru scena mare de la Electric 2023.
„Sunt foarte fericită că am dat startul acestui proiect. Pentru mine, a fost o experiență genială și nu cred că puteam să îl deschid mai frumos decât pe scena principală de la Electric Castle. Ne-am pregătit un an de zile pentru acest show, începând cu tabăra creativă, iar apoi trecând la multe luni de producție și repetiții. Munca și pasiunea au dat roade, iar lansarea proiectul “IOANA” a fost un adevărat succes” a povestit Ioana Milculescu.
Show-ul combină muzica rap cu elemente de folclor, definitorii pentru Ioana Milculescu, dar și alte zone muzicale prin care artista se identifică.
„Ne-am propus să facem muzică de festival,cu mult hype, având piesa “Pankareala” ca punct de pornire. Folclorul este atuul meu, așa că l-am integrat în piese, dar am descoperit și o nouă zonă muzicală care mă reprezintă, un fel de rap combinat cu old school breakbeats” a explicat artista.
Creative Camp by Electric Castle a apărut în 2020 ca o reacție la contextul pandemic care a afectat activitatea artiștilor din România pe o perioadă lungă. După luni de izolare, 50 de muzicieni au avut oportunitatea să-și redescopere creativitatea și au compus împreună materiale originale, incluse într-un album ediție limitată. Întregul procesul creativ a fost ilustrat în documentarul „When Time Stood Still”, care poate fi vizionat pe YouTube.
În 2021, glo™ Creative Camp a adus o nouă provocare muzicală. Inna, Adrian Despot și Grasu XXL au fost artiștii care au acceptat-o, reinterpretând, alături de echipe de muzicieni la început de drum, șlagăre din repertoriul românesc, iar viziunile lor creative pot fi descoperite pe contul de YouTube Electric Castle, pe Spotify și Apple Music.

Intră pe Instagram la @glo_romania și fii tot timpul la current cu initiativele creative pe care le au.

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Post a Comment