TOP

glo Creative Camp aduce împreună mixul perfect de artiști 

Ultimii 3 ani ne-au învățat că nu putem face nimic cu adevărat extraordinar dacă ne izolăm unul de altul, dar și că cele mai bune idei vin prin întâlnirea mai multor minți creative. Adevărata porvocare, chiar și în era digitală în care trăim, pare că este stabilirea unor conexiuni reale, care să stimuleze ideile bune. În artă, asta înseamnă crearea unor contexte în care artiștii să poată veni împreună și să dea frâu liber imaginației.

În 2020, obsedantul an al pandemiei, a luat naștere glo Creative Camp, un proiect menit să răspundă întocmai nevoii de a stabili conexiuni reale între artiști, din care să rezulte creații memorabile. În prezent singura tabără de creație muzicală din România, glo Creative Camp a reușit, prin artiștii extraordinari care i-au trecut pragul, să creeze contextul potrivit pentru mințile creative tinere ce caută să se facă auzite prin muzică originală, vibrantă, actuală.

În trei ani, mai multe proiecte au luat naștere în taberele oferite de glo, iar succesul lor s-a datorat în mare parte mixului de idei și de oameni foarte diferiți. Cu o deschidere internațională, taberele au adus împreună artiști din țări mai apropiate sau mai îndepărtate, fiecare făcând simțită prezența unor elemente unice din propria cultură.

În 2022 s-a materializat și parteneriatul cu NEX Stage Japonia, care a făcut posibilă prezența, în calitate de invitați speciali, a doi artiști din Japonia în cadrul taberei de creație. Taku Takahashi (m-flo), producător și DJ, o prezență importantă pe scena electronică din țara orientului extrem, și Yousuke Fuyama, artist vizual și om de știință ce folosește programe de inteligență artificială pentru a transforma sunetul în imagini dinamice, au adus elemente originale de o creativitate suprinzătoare, care au funcționat perfect cu spiritul plin de aventură al celorlați artiști invitați: Natasha si Chris de la Soundopamnie, Mandela, Maria Moraru, Tobi Ibitoye și Cosima Maria Opârtan. După săptămâna intensă pe care au petrecut-o împreună la Creative Camp, artiștii au lucrat în următoarele 9 luni, în studio, pentru că fiecare detaliu să fie pus la punct. Rezultatul a fost un set care a avut un succes extraordinar în fața a sute de spectatori.

Ultimul proiect născut în glo Creative Camp, care a strălucit pe scena Electric Castle 9 în luna iulie a anului acesta, a fost Electro Affair, un proiect colaborativ între 7 DJs, care s-a desfășurat sub îndrumarea lui Cesar Merveille, producător și fondator al cunoscutei case Roche Madame din BerlinÎn calitate de mentor, a împărtășit cu participanții experiențele extraordinare pe care le-a trăit pe scenele mari pe care a urcat de-a lungul carierei, de la Londra, la Paris și Berlin. Set-ul rezultat a naștere printr-un proces creativ unic, care combină ritmuri techno cu momente de live singing  dar și live instrumental performances. Cei 7 DJ au avut ocazia extraordinară de a lăsau frâu liber imaginației într-un cadru special creat cu acest scop la glo Creative Camp, iar mai apoi au finisat cele mai bune idei în studio, rezultatul final ajungând pe scena mult iubită de la Bonțida.

Intră pe Instagram la @glo_romania și fii tot timpul la current cu inițiativele creative pe care le au.

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

Post a Comment