TOP

Turul muralelor Eco Graffiti din București, un altfel de itinerar pe harta activităților de weekend!

Turul Eco Graffiti este inițiativa gloTM prin care arta stradală face orașul să respire și să inspire – decoperă mai multe pe glo.ro

Dacă profesia sufletului tău este să fii turist pentru frumos, turist în propriul oraș sau turist pentru orice activitate inedită care îmbină arta cu spritul dinamic și imprevizibil al străzilor, merită să vezi expoziția urbană Eco Graffiti. Pierde-te pe străzile din București și lasă-te surpris de modul prin care orașul a prins culoare. Expoziția este despre vulnerabilitatea artistică a creatorilor de graffiti care au îmbinat elemente vizuale din natură și din viața citadină în 7 murale create în spirit break binary. Fiecare graffiti invită la un moment de introspecție asupra unor teme de actualitate din societate și are menirea, ca orice operă artistică, de a ne face să ne punem întrebări despre viață și frumos.

Dincolo de misiunea artistică latentă a mesajelor din cele 7 murale din București, tema turului Eco Graffiti este despre conștientizarea responsabilității pe care o avem față de aerul din capitală, expoziția devenind un manifesto pentru protejarea comunității din care facem parte. Devenind parte din această experiență, vizitatorul expoziției urbane poate descoperi și suprinde în fotografii inedite cum spații gri și amorțite din capitală s-au transformat în experiențe artistice vii și colorate, eco și naturale.

Adevărata putere a creațiilor artistice stă în abilitatea lor de a seduce privitorul într-un context real. Experiența este diferită atunci când analizezi fiecare artwork îndeaproape și pleci cu o poză pentru colecția personală de pe Instagram, pentru că, nu o să vă mint, este destul de greu să pleci de la turul Eco Graffiti fără poze de la fața locului. Mai mult, dacă ești genul de persoană căreia îi place să descopere lucruri noi în propriul oraș, atunci este o ocazie minunată să ajungi în zone ale orașului în care poate nu ai ajunge fără pretextul acestei expoziții de artă urbană.

Așadar, ia-ți prietenii și fiți martorii schimbării din propriul oraș la Eco Graffiti – galeria urbană de artă și natură, în cadrul căreia @onenightgallery și artiștii români de la @Sweet_Damage_Crew au creat 7 murale cu vopsea eco – care purifică aerul! Descoperă aici locurile în care se află cele 7 murale și conceptul din spatele fiecăruia.

  1. Nimeni Celebru – made by Shatran x Biex x gloTM – poate fi văzut pe Bulevardul Dacia, nr. 92
  2. Singur cu Tine – made by Lost. Optics x gloTM – poate fi văzut pe Calea Floreasca, nr. 28-30
  3. Filtru Însuți – made by Recis x gloTM – poate fi văzut pe Ciprian Porumbescu, nr. 14
  4. Tânăr cu Experiență – made by Lost. Optics x Pandele x gloTM – poate fi văzut pe Strada Căuzași, nr. 27
  5. FOMO să-mi fie dor – made by Lost. Optics x Recis x gloTM – poate fi văzut pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr. 25
  6. E Viață pe Net – made by Pandele x gloTM – poate fi văzut pe Calea Șerban Vodă, nr. 278
  7. Love at first swipe – made by Iluc x Sweet Damage Crew x gloTM – poate fi văzut pe Valea Ialomiței, nr. 5

 Artă pentru natură

Picturile murale au fost realizate în unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, cu rolul de purificare a aerului. Cum? Artiștii au folosit materiale eco – 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde și lămpi cu încărcare solară.

Rebels with a cause este o inițiativă menită să susțină comunitatea artistică din România prin diferite proiecte care pot să genereze noi perspective și sensuri, sub umbrela #breakbinary. Lucrările realizate în București fac parte din proiectul Eco Graffiti și pot fi descoperite pe pagina de Instagram @glo_romania.

 *(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

Post a Comment