TOP

A patra ediție „Art in progress” de la Combinatul Fondului Plastic

Între 1 și 18 septembrie, Combinatul Fondului Plastic găzduiește cea de-a patra ediție Art in Progress, o expoziție multidisciplinară dedicată noii generații de creatori, organizată de DIPLOMA și The Institute.
Curatorul expoziției este Iulian Bădărău, arhitect și designer, în prezent doctorand al Școlii Doctorale de Arhitectură din cadrul UAUIM. Co-fondator al STUDIOMASURA și parte din echipa biroului de arhitectură CUMULUS, Iulian este al treilea câștigător al call-ului de proiecte prin care DIPLOMA & The Institute sprijină curatorii la început de drum să-și transforme viziunea artistică în realitate.
Conceptul propus de Iulian pentru Art in Progress_4 este „Intermedium”. Sub această viziune, va aduce în Spațiul The Institute (Combinatul Fondului Plastic) lucrări de artă, realizate de o echipă de 23 de artiști și artiste din noua generație. Aceștia sunt:
Alexandru Ranga, Alina Madlen Bădeanu, Arina Bican, Anca Vintilă Dragu, Andreea Băban, Beatrice Duman, Benjamin Bledea, Bogdan Nica, Carmen Belean, Cătălina Cosma, Cristian Frone, Cristian Gabriel Vîrtej, Decebal Gabriel Țăroi, Elisia Tîrnoveanu, Elena Pîrvu, Ingrid Helena, Ioana Casapu, Irina Rădulescu, Mihail Porușniuc, Octavia Chiru, Otto Constantin, Silvia Dobre, Silviana Rădulescu și Sînziana Coșoianu.
Tema ediției, „Intermedium”, propune imaginarea unui scenariu în care spațiul fizic este manipulat pentru a obține o dimensiune intermediară. Cu alte cuvinte, spațiul real este transformat prin împrumutarea unor principii din mediul virtual, devenind astfel un spațiu în care experiența senzorială este alterată în mod controlat. Scopul este democratizarea artei. Aceasta își pierde sensul și devine astfel obiect – mobilier sau decorațiune – într-un spațiu cu funcțiuni obișnuite, domestice.

Post a Comment