TOP

De-a v-ați ascunselea cu Sergiu Chihaia

Contemporan Hair Space

„Îmi imaginez o lume perfectă și mă ascund în spatele acestei idei…când în realitate lumea noastră e in colaps, poluăm și distrugem tot în jurul nostru, risipim, dar ne ascundem în spatele cortinei.
Copil fiind, când făceam o boacănă fugeam, mă piteam. Ca adult deasemenea, mă ascund. Îmi ascund defectele, neajunsurile, neputințele, frustrările. Mă ascund de viața reală, evadez într-o realitate virtuală, îmbunătățită, augmentată. Îmi inhib durerile, ofurile, grijile, nevoile, bolile. Te invit și pe tine să te ascunzi în rochii (Im) perfecte, ca viața mea, ca viețile noastre. Poți, putem, puteți, pot? Mă joc, ne jucăm de lună plină de-a v-ați ascunselea.”
Text Sergiu Chihaia, Raluca Ilaria Demetrescu
„Sergiu Chihaia născut în 1982, absolvent UNARTE București este cadru didactic titular la departamentul Modă, în cadrul aceleiași instituții. Trăiește și lucrează în București. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale, București, Constanța, Londra și Veneția. Are lucrări în colecții private din Anglia, Italia și România. În 2014 câștigă premiul UAP pentru Arte Decorative – Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V-a. Este sculptor, textilist și designer iar in focul creației, le îmbina pe toate, devenind scenograf și artist instalaționist. Astfel artistul reface istoria lumii ca o scenă, un spațiu de expunere pentru dramele, fericirile și izbânzile omului.
Lună plină, păr, artă, spații neconvenționale, iată un ansamblu de situații care vor converge în evenimente artistice unice! O credință populară spune că dacă părul se tunde când e lună plină crește mai sănătos, mai repede, mai bogat.
Arta e un loc viu, artiștii se exprimă din toate timpurile, spațiile, gestul artistic e ubicuu. Nevoia de validare prin expunerea „profi” în muzeu, în galerie, dialogul artistului cu publicul și elita educată e tot așa cum o știm, acolo, cuibărită. Dar dacă recuperăm orașul, întinderile de pământ, cerul, clădirile?
Am început o serie de evenimente prin care ieșim cu arta în oraș, în câmpie, într-un salon de coafură, pe apă, în cofetărie, cer, în pădure, zid, magazine, lifturi, terase, nori și galaxii.
Joi 27 mai 2021, în zi cu lună plină, împreună cu Contemporan Hair Salon continuam colaborarea între artiste, artiști într-un loc unde podoaba capilară e mai mult decât păr, e simbol, e arhetip, e ceea ce ne definește. Cu sau fără păr, zilnic avem contact cu noi înșine, în corp, în societate, în grup, în intimitate, în perspectiva istorică sau astrală. Ne privim în oglindă, ne pieptănăm, ne iubim, admirăm, întristăm sau urâm. Dar suntem acolo unde este și scalpul nostru.
Arta e un loc viu, artiștii se exprimă din toate timpurile, gestul artistic e ubicuu. Nevoia de validare prin expunerea „profi” în muzeu, în galerie, dialogul artistului cu publicul și elita educată e tot așa cum o știm, acolo, cuibărită. Dar dacă recuperăm orașul, întinderile de pământ, cerul, clădirile? Artiștii străzii fac asta dintotdeauna, deci nimic nou sub lună! Se expune demult și în localuri, dar nu e „profi”. Și dacă faci statement din a expune în coafor, cofetărie, lift, supermarket, piață, fast food-uri, beciuri, toalete, canale etc?! Adică să te duci cu gestul artistic spre oameni, în cotidian, în mundan. ” CURATOR: Raluca Ilaria Demetrescu

Post a Comment