TOP

Expoziția FÉMINITÉ(S) de la Anca Poterașu Gallery

Anca Poterasu Gallery Malmaison

„Noua expoziție FÉMINITÉ(S) în spațiul ”Camera E12” al Atelierelor Malmaison este organizată de echipa de voluntari ai galeriei Anca Poterașu – tineri curatori, artiști și critici de artă. Monica Seiceanu, Ana Dumitru, Theodora Năstasie, Olivia Ioan explorează în acest context o temă de interes comun sub îndrumarea galeriei, într-un spațiu în care li se oferă oportunitatea de a realiza un proiect expozițional propriu, de la selecție, concept, la panotare și organizarea vernisajului.
Unul dintre obiectivele acestei expoziții este să evidențieze și să contracareze anumite prejudecăți trecute sau în continuare existente în legătură cu folosirea materialelor textile în artă: arta textilă nu trebuie să fie delicată și fragilă, conținutul ei desfășurându-se cu mult în afara spațiilor domestice în care a fost pentru mult timp ascunsă.
Termenul Féminité(s) subliniază în acest sens unitatea contrariilor dintre singularitatea conceptului de feminitate și pluralitatea experiențelor sau perspectivelor care participă la acest fenomen. Expoziția prezintă lucrări ale unei noi generații de artiste, concentrându-se pe arta textilă emergentă contemporană. În același timp, se explorează felul în care anumite teme recurente revin în discursul artistic actual, având în vedere mai ales contextul pandemic în care mulți artiști confruntați cu o lume din ce în ce mai virtuală s-au îndreptat spre aspectul tactil și intim al artei textile.”
Fragment din textul curatorial realizat de Monica Seiceanu. Textul integral disponibil aici: https://arac.ro/feminites/

Artiste: Alexandra Șerban, Ana Bănică, Ana Dumitru, Iarina Nicolae, Megan Dominescu, Olivia Ioan, Raluca Neagoe, Theodora Năstasie
Curator: Monica Seiceanu

 

Post a Comment