TOP

Expoziție dedicată centenarului Joseph Beuys de la Rezidența BRD

Rezidența BRD

Beuys a fost un artist angajat social, politic, a militat pentru drepturile omului, pentru protejarea mediului, pentru construirea unei legături cu comunitatea, a definitivat un model pentru practica artistică și educațională contemporană.
Astfel că, cu ocazia centenarului Beuys conceptul expoziției How to explain pictures propune recuperarea multiplelor fațete ale operei sale prin ecoul pe care l-au generat în creația contemporană din România.
Titlul proiectului face referire la prima expoziție personală a artistului din 1965 How to explain pictures to a dead hare (Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt) în care Beuys definește un mod de operare care îi va deveni caracteristic, ieșind în întâmpinarea publicului în receptarea experienței artistice, prin limbaj și dialog.
În expoziție sunt prezentate fotografii, obiecte de mail art, instalații, desene, filme experimentale, de animație, testimoniale filmare, chestionare, documnte legate de experiența educațională în pandant cu filme prezentând acțiuni sau interviuri ale lui Beuys.

Artiști: 2 Meta (Maria Manolescu și Romelo Pervolovici), Marilena Preda Sânc, Olimpiu Bandalac, Darie Dup, Teodor Graur, Gyongyi Kerekes, Iosif Kiraly, Radu Igazsag, Zoltan Szilagyi Varga, Laszlo Ujvarossy

Curatoare: Roxana Trestioreanu

Post a Comment