TOP

Expoziția Ioanei Halunga de la Galateca

„Consider că viața este o continuă construcție și reinterpretare a sinelui. Orice experiență nouă duce la o mică modificare a percepției experiențelor anterioare. Încerc să transmit această senzație de continuă transformare și în cadrul compozițiilor mele.”
Ioana Halunga @inkspective a absolvit Istituto Europeo di Design din Milano, a explorat infinitul ilustrând, printre altele, secția Nemuritorul din revista Știință și tehnică dar a realizat și diferite picturi pentru coperți de viniluri sau diferite festivaluri muzicale. Experimentează cu arta tradițională dar și cu cea digitală, 3D, video-mapping sau sound design.
În cadrul compozițiilor, elementele sunt suprapuse și ordonate în așa fel încât temele percepute vor fi diferite de la persoană la persoană, și chiar se vor schimba în funcție de orientarea lucrării. Principalele elemente care pot fi identificate în lucrările artistei sunt legate de evolutie, transformare, micro/macro cosmos și complexitatea conștiinței.
În cadrul expoziției vizitatorii pot vedea un mix de lucrări tradiționale și digitale peste care va fi suprapus un strat de video mapping, sau VR care îi va transpune într-un univers paralel, oferindu-le o călătorie spre o lume onirică, colorată, dinamică. Elemente de sound design, concepute tot de artistă, vor ajuta la întregirea experienței.
Proiectul face parte din NEO ART CONNECT, prima inițiativă de a crea o rețea națională de artă și tehnologie și prima Anuală pe această temă. În toamna anului 2022 debutează proiectul pilot creat de Galateca și Asociația Culturală NEO Art România, gândit ca o platformă integratoare a tuturor inițiativelor din aceste domenii, cu scopul de a susține producția și creatorii, de a promova domeniile implicate și de a crea un punct de interes major pe harta internațională.​

Post a Comment