TOP

Expoziția lui Beaver „1 plus 1 plus 1” de la Scemtovici & Benowitz Gallery

„Expoziția pornește de la viziunea curatoriala a lui Beaver, marcată de o inconsistență intenționată, deja specifică stilisticii artistice versatile pe care o practică și este concepută ca o alăturare a trei expoziții unitare: “Partly Cloudy”, “E frumos să fii teribil” și Grafici pentru birou/Wind în my pages cu doi artiști invitați, Marian Codrea și Alexandru Claudiu Maxim. Expresiile artistice înglobează “sfânta treime” a artelor vizuale clasice: pictură, sculptură și grafică de șevalet, în care narațiunile individuale se contopesc într-o explorare colectivă a esteticii, a semnificației și a conexiunii umane.
În expoziția personală Partly Cloudy, Beaver prezintă o colecție de picturi în care pareidolia devine instrument de explorare a propriului psihic, la granița dintre sarcasm și cinism. Norii se transformă în simboluri, peisajele oglindesc călătorii emoționale, mesaje ascunse în umbre pun sub lupă complexitatea existenței și nevoia de a găsi un sens chiar și acolo unde nu există.
Marian Codrea și Alexandru Claudiu Maxim, în calitate de artiști invitați în spațiul curatoriat de Beaver, își aduc propriile perspective în cele doua expoziții dezvoltate.
În „E frumos să fii teribil”, colaborarea dintre Beaver și Marian Codrea sfidează noțiunile convenționale de frumos, pătrunzând în lumea captivantă a grotescului. Prin cele două medii clasice ale picturii și sculpturii artiștii explorează colțuri întunecate ale imaginației umane.
Explorarea în mediul graficii a lui Beaver și Alexandru Claudiu Maxim rezultă în „Grafici pentru birou/Wind in my pages”, un dialog între precizie și spontaneitate, control și haos. Armonia ritmică a compozițiilor grafice ale lui Beaver converge cu energia imprevizibilă exploatată prin vânt și un liner legat de crengile unui copac în paginile lui Alex Maxim.”

Post a Comment