TOP

Expoziția lui Marian Cîmpeanu de la Galateca

Galateca a găzduit în Camera Neagră un proiect  NEOSTUDIO8, expoziția OLD SCHOOL – NEW SCHOOL a artistului MARIAN CÎMPEANU.

Al patrulea proiect NEOStudio8 pune față în față arta digitală și arta tradițională, văzute adesea ca două opțiuni diferite. Din perspectiva artistului arta digitală și arta tradițională, respectiv nou și vechi, reprezintă două lumi diferite unde noul aduce inovație, iar vechiul oferă stabilitate. Adesea, în practică tartistul trebuind să aleagă una în detrimentul celeilalte.

Marian Cîmpeanu a pornit  acest demers de a găsi modalități de comunicare între cele două lumi cu scopul de a găsi inovație în stabilitate, tocmai datorită dorinței de a se exprima utilizând atât arta digitală, cât și cea tradițională,. Expoziția OLD SCHOOL – NEW SCHOOL este inițiată și coordonată de profesorul coordonator Anca Boeriu.

Ajuns la ediția a VIII – a, NEOStudio este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații.

 

Post a Comment