TOP

Expoziția „O istorie care este, Una care putea fi și Una care nu a existat” de la Galeria Laborna

În colecții există clase de obiecte cărora li se cunoaște originea, povestea, trasabilitatea, în paralel cu o altă categorie care nu și-a dezvăluit toate secretele și viața complexă. Combinația dintre certitudini și enigme este fascinată. Ea lasă loc interpretărilor artistice, proiecțiilor, despre un potențial neexploatat încă.
Am ales opt artiști contemporani: Ioana Alecu, Mădălina Lucșoreanu, Iulia Mirică, Ovidiu Morar, Ciprian Paleologu, Raluca Pavelescu, Oana Sima, Matei Udriște care să reconfigureze conceptual obiectul de colecție și să îl așeze într-o nouă perspectivă.
Ce este un obiect pe care vrei să îl colecționezi? O promisiune perpetuă de satisfacție, prin aura încărcăturii sale, a istoriei care îl însoțește (știute, bănuite sau doar presupuse). Un complex intrigant de sentimente menite să te atașezi de el, să îl cercetezi, să proiectezi asupra sa și prin el. Acest element va genera istorii noi, în funcție de contextul și ambientul în care îl așezi.
Obiectele-reper sunt alese dintr-o colecție importantă, cea a lui Ovidiu Morar și parcurg epoci și zone culturale diferite, dar care, cumva, au puncte de intersecție.
Curator: Ciprian Paleologu

 

Post a Comment