TOP

Expoziția „PIXELI DINTR-UN VIITOR TRECUT” de la MNAC

Mintea noastră se străduiește să anticipeze viitorul, prin strategii științifice sau oculte, de la meteorologie la divinație, sau  în simple pariuri bazate pe instinct. Oricât de mică este șansa ne bazăm pe ea. Conform ecuației lui Drake probabilitatea apariției vieții pe pământ a fost una la un million. Această anomalie statistică pare să învingă orice argument în favoarea haosului,  validând atracția pentru  predicția viitorului. Anticipăm viitorul pornind de la imagini ale prezentului și ale trecutului. Spargem aceste imagini în piese pe care le recombinăm pentru a reconstrui o imagine a viitorului. Viitorul din mintea noastră este construit din trecut, care generează un Ouroboros paradoxal: o ființă care inspiră avidă de nou,  hrănită doar trecut. Amintirile sunt readuse la viață prin pixeli, trasând noi cicatrici. Suntem captivi în trecut ca un Narcis hipnotizat de imaginea sa, sau ne putem reinventa? Starea actuală pune la îndoială viitorul, crescând nevoia de a face o nouă înțelegere între noi și planetă. Am început să o visăm? Este deja scrisă?

Pe perioada expoziției va avea loc o serie de ateliere / workshopuri și de performance-uri susținute de colectivul artiștilor și profesorilor din cadrul Masterului de Tehnologii Interactive pentru Artele Spectacolului și Media, precum și de la secția de coregrafie de la UNATC.

Artiști: Cristina Bodnărescu, Dillara Buran, Diana Chiru, Tudor Dobrescu, Denis Flueraru, Caty Șamata, Constantin Șimon, Selina Ylmaz (studenți și alumni ai masteratului ITPMA al UNATC); Alexandru Berceanu, Grigore Burloiu, Dorin Cucicov, Dragoș Dogioiu, Andrei Mitișor (cadre didactice ale masteratului ITPMA al UNATC)

Curator: Alexandru Berceanu

 

Post a Comment