TOP

Expoziția Suprapuneri #3 de la Galeria 2/3

“Suprapuneri” pornește de la premisa unui experiment care are în centrul lui tehnica dublei expuneri: un fotograf este invitat să “consume” un film prestabilit, pe care să îl trimită mai departe altui fotograf, care să construiască compozițional peste filmul expus cu imaginile latente ale primului. Acest experiment s-a derulat pe o perioadă de 3 luni, pelicula fotografică corespondând între spații și locații diverse ca Spania, Marea Britanie sau variile regiuni ale României. Actul artistic propus în proiectul“Suprapuneri” reprezintă o meditație despre identificarea unei comunități în care fotografia pe film este încă centrală ca demers sau despre felul în care, artiști atât de diferiți pot colabora pentru a evidenția posibilitățile specifice ale așa zisului desen-cu-lumină.
“Pornind de la ideea că fotografia este locul de întâlnire al unor concepte cu realul, am gândit o serie de dialoguri/convorbiri între artiști, ghidate de tehnica fotografică în sine. Experimentul de acest tip oferă o perspectivă diferită asupra propriilor teme și căutări prin juxtapunerea cu cele ale celorlalți artiști implicați în proiect, formulând în felul acesta viziuni noi asupra unor teme vechi sau déjà explorate de fiecare până în acest moment. Acesta poate fi punctul în care iau naștere alte concept și alte reprezentări.” Răzvan Neagoe – artist vizual și inițiator proiect
“Suprapuneri” este o expoziție colaborativă între artiștii: Răzvan Neagoe, Mircea Modreanu, Horațiu Lipot, Claudia Retegan, Andreea Elena Teleagă, Ștefan Dinu, Irina Dora Dumitrașcu, Alexandru Maxim, Sabina Suru, Mihai Zgondoiu, Mircea Sorin Albuțiu, Justinian Scărlătescu, Andrei Fărcășanu, Olimpiu Bandalac și Sandu-Milea Lucian.
“Suprapuneri” este o expoziție experiment aceasta va avea loc în patru locații, luând înfățișări distincte, lucrările sunt diferite de la o galerie la alta, evenimentul in sine elaboreaza asupra multiplicității și complexității expoziționale, demersul colaborativ al proiectului propune inlocuirea perspectivei de singularitate autoriceasca cu un dublu co-autoriat.
Expozițiile “Suprapuneri” vor avea loc în următoarele locații:
E T A J artist-run space
Marti 27.09.2022 – 01.10.2022
Atelier 030202
Miercuri 28.09.2022 – 16.10.2022
2/3 galeria
Joi 29/9/2022 – 21/10/2022
Carol 53
Vineri 30.09.2022 – 10.10.2022

Post a Comment