TOP

Expoziție de grup la X Flux Studio din Cluj

Artiști: Ada Muntean, Mathias Bar, Taisia Corbuț, Robert Andacs

Concept: Ada Muntean

Noaptea Albă a Galeriilor 2021, Cluj-Napoca

X FLUX studio

Anatomy of a Knock-out este un proiect expozițional de grup, ce are ca miză specularea conceptului de eșec în lucrări experimentale realizate într-o manieră interdisciplinară (pictură, desen, fotografie, instalație). Eșecul în existența umană poate fi traumatic, însă în același timp revelator, contribuind la o reconfigurare a omului și la dorința acestuia de evoluție și autodepășire. Frecvența eșecului în viața omului contemporan devine un subiect aproape tabu, acesta fiind preocupat în permanență în a afișa o imagine construită și controlată a propriului sine, care prin perfecțiune devine plată și anostă.

Anatomy of a Knock-out problematizează de asemenea și specularea eșecului în demersul creativ, lucrările din expoziție fiind rezultatul unor deconstrucții și reconstrucții a compozițiilor, formelor, volumelor și materialelor. Imaginea devine purtătoare de semnificație, fie că e una fotografică, picturală sau grafică, alcătuind un univers vizual eclectic, ce radiografiază existența într-o formulă necosmetizată.

Eșecul poate fi tradus prin înfrângere, insucces, suferință, pierdere, neîmplinire, reușind câteodată să ajungă la intensitatea unui knock-out, care funcționează ca un restart pentru coordonatele vieții omului din prezent.

Expoziția poate fi interpretată astfel ca o odă adusă imperfecțiunii, fiind o mărturisire despre o lume incertă și fragilă care prin duritatea și profunzimea ei face apel la memoria personală a privitorului, provocând emoție și interogații intime.

 

 

Post a Comment