TOP

Festivalul Simultan 2022: Expoziția centrală de la Comenduirea Garnizoanei

În timpul săptămânii, publicul va putea descoperi la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății nr.5, expoziția centrală ce cuprinde o selecție de artă video propusă de 41 de artiști din întreaga lume, strâns legată de tema din acest an a festivalului și selectată în urma unui apel deschis.
Expoziției centrale i se adaugă o serie de trei proiecte conexe, în parteneriat cu alte inițiative și organizații culturale. The Somatist, the Entropist and the Skeptic este un proiect artistic și orientat spre cercetare al artiștilor Floriama Candea, Sabina Suru & Andrei Tudose și Cătălin Crețu iar programul din cadrul festivalului va consta într-o serie de instalații de artă interactive, la intersecția dintre artă și știință.
Programul Post Muzica, un proiect dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane curatoriat de Micleuşanu M., va cuprinde șase lucrări audio-vizuale proiectate, realizate de artiștii Constantin Basica, Ioana Vreme-Moser, Silent Strike (Ioan Titu), Lala Misosniky, Cosmin Nicolae și Călin Torsan.
Tot la Comenduirea Garnizoanei, publicul va putea descoperi și o serie de cinci instalații multimedia concepute de Dorian Bolca, Claudia Chiriță, Denis Flueraru, Ștefan Sava și Andrei Tudose, create în cadrul atelierelor Where ART thou?. Proiectul este inițiat de Rezidența9 în parteneriat cu Simultan festival și este conceput ca un eveniment anual în jurul artei, științelor sociale și umaniste în care tehnologia este atât o metodă, un instrument de producție și comunicare, cât și o sursă de inspirație.

 

Post a Comment