TOP

Imagini de la MOBU 2024

MoBU, cel mai mare târg de artă contemporană din Europa Centrală și de Est, și-a deschis porțile pe 29 mai, pentru o nouă ediție record care s-a desfășurat la Romexpo, în Pavilionul Central. Într-un spațiu circular de 22.000 de metri pătrați în care au expus aproximativ 200 de artiști din Marea Britanie, China, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, România, Ucraina și Ungaria, în cadrul celor 50 de standuri dedicate galeriilor, artiștilor independenți, dar și studenților de la cele mai prestigioase facultăți de profil din România: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Sub genericul „Descoperă arta într-o altă dimensiune”, MoBU 2024 a expus spre vânzare, de la prețuri ce pornesc de la câteva sute de euro și care au ajuns până la sute de mii de euro, lucrări de artă contemporană în toate formele și manifestările ei: pictură, desen, tehnici mixte, sculptură, ceramică, design, video, instalații, performance.

“Cea de-a doua ediție a târgului international de artă MoBU a adus împreună o diversitate impresionantă de opere vizuale, reunind lucrări importante ale unor artiști de patrimoniu, cu viziunile inovatoare ale artiștilor contemporani consacrați și tineri artiști la început de drum. Această întâlnire a trecutului cu prezentul a oferit o platformă unică pentru dialoguri creative și descoperiri artistice, punând în lumină continuitatea și transformarea în artele vizuale.a declarat artistul Mihai Zgondoiu, ambasador MoBU.

„MoBU este, așa cum știm deja, locul în care colecționari, specialiști și, desigur, publicul larg întâlnesc cele mai diverse expresii ale artei contemporane, de la abordări în cheie tradițională, la experimente vizuale și cercetare artistică. Remarcabil este că MoBU are deschiderea și flexibilitatea de a include în programul său spații independente (artist-run), facultăți de artă, o serie de prezentări și mese rotunde, dar și proiecții video și activități performative. Acestea toate fac din MoBU un eveniment de neratat”, susține Horea AVRAM, critic de artă și curator.

 

Post a Comment