TOP

Negotiating Reality la Etaj

E T A J

„Negotiating Reality este un proiect de grup ce propune o interpretare vizuală despre raportarea la realitatea contemporană, insinuându-se drept un comentariu legat de mecanismele particulare, subiective de a confrunta realitatea.
REALITÁTE, realități, s. f. Existență efectivă, obiectivă; fapt concret, lucru real, stare de fapt; p. ext. adevăr. ◊ Loc. adv. În realitate = de fapt, efectiv, în adevăr. ♦ (Fil.; la sg.) Materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea. [Pr.: re-a-] – Din fr. réalité, lat. realitas, -atis, germ. Realität..
Psihicul uman își ”negociază” realitatea pentru a-i putea face față, iar modul în care fiecare individ percepe realitatea și se raportează la ea este extrem de subiectiv și individual, determinând adaptarea/inadaptarea socială a acestuia. Se poate realiza o analogie între modalitatea în care mentalul decide ce să păstreze și ce să ignore din realitatea imediată pentru a o confrunta (sau ce ierarhizează în ordinea unei importanțe subiective pentru sine) și procesul de realizare a unei lucrări de artă vizuală- pornind de la realitate și făcând un comentariu despre aceasta, prin prisma unor decizii de natură tehnică și conceptuală.
Negotiating Reality se conturează astfel ca o “soluție” vizuală de moment, prin care artiștii, prin mijloace specifice și individuale, confruntă o realitate contemporană volatilă, aflată într-o continuă schimbare asupra căreia progresiv există din ce în ce mai puțin control. Expoziția se propune ca un punct de pornire în explorarea mai multor viziuni artistice asupra acestui proces de “negociere” a coordonatelor realității.
Expun artiștii: Ada Muntean, Mathias Bar, Taisia Corbuț, Mircea Modreanu, Andrei Tudoran, Ruxandra Tudoran” SURSA: Etaj artist-run space

Post a Comment